Managed hosting door True

Jo Cops in het directiecomité van IEC

Jo Cops Treasurer IEC

Sinds 1 januari is de Belg Jo Cops de nieuwe Treasurer van de IEC (International Electrotechnical Commission). Als lid van het directiecomité is hij verantwoordelijk voor de financiën en faciliteert hij het besluitvormingsproces over strategische investeringen en projectfinanciering. Cops is de eerste Belg die in deze wereldwijde rol wordt benoemd.

De IEC is ‘s werelds toonaangevende organisatie die internationale standaarden voorbereidt en publiceert voor alle elektrische, elektronische en gerelateerde technologieën. Bijna twintigduizend deskundigen uit de industrie, de handel, de overheid, test- en onderzoekslaboratoria, de academische wereld en consumentenorganisaties nemen deel aan IEC-normalisatiewerkzaamheden.

Sinds 2013 leidt Cops het Belgisch Elektrotechnisch Comité (CEB-BEC) als secretaris-generaal. Hij startte zijn carrière in 1990 bij Sony Belgium en bekleedde vervolgens diverse managementfuncties bij Sony Europe, Telenet en Alpha Technologies Europe, met verantwoordelijkheden op het gebied van verkoop, budgettering, prijsbepaling, marketing en strategische planning. Cops is ook de vaste afgevaardigde voor België in de Europese normalisatie-organisatie Cenelec en als zodanig lid van de werkgroep Policy en de BT Efficiency-groep.

Cops rapporteert rechtstreeks aan de Algemene Vergadering. Hij heeft een master’s degree in Engineering (GroupT - KU Leuven) en een diploma in Business Economics (KU Leuven) en Digital Leadership and Financial Management (Vlerick Business School).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-08T17:34:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.