Meer winst voor kabeloperator Telenet

De Mechelse telecomoperator Telenet heeft vorig jaar 8 procent meer operationele winst geboekt, maar betaalt zijn aandeelhouders toch geen dividend. Het bedrijf gaat wel eigen aandelen inslaan.

Telenet zag zijn winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, over 2017 met 8 procent stijgen, tot bijna 1,21 miljard euro. Dat was te danken aan een combinatie van lagere kosten en meer bedrijfsopbrengsten. De omzet bedroeg bijna 2,53 miljard euro, een stijging met 4 procent, mede dankzij de overname van Base.

De operator kende vorig jaar een ‘aanhoudend sterke nettogroei’ van het aantal abonnees met een postpaidabonnement. In het slotkwartaal kwamen er 43.800 bij, vooral dankzij de Wigo-bundels en een versnelde vraag naar het postpaidaanbod van Base. In televisie en internet voor consumenten verloor het bedrijf in het laatste kwartaal wel klanten, al blijven de cijfers beperkt. Zakelijk internet en zakelijke telefonie trokken dan weer nieuwe klanten aan.

Ondanks behoorlijke cijfers en de gunstige prognoses van de analisten zal Telenet geen cash uitkeren aan zijn aandeelhouders. Er komt ook dit jaar geen dividend. De laatste dividenduitbetaling is al vijf jaar geleden. Telenet start wel een inkoopprogramma, waarmee de telecomgroep tot het eind van dit jaar voor maximaal 75 miljoen euro aandelen zal inkopen.

Voor 2018 is Telenet optimistisch. Het mikt op een groei van de aangepaste ebitda, met 7 à 8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-13T10:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.