Britten maken nieuw materiaal voor chipproductie

Chip

Het Britse Irresistible Materials, een spin-out van de University of Birmingham, heeft een nieuw materiaal ontwikkeld van nauwelijks 18 nanometer groot of ongeveer vierduizend keer kleiner dan een menselijke haar. Met het materiaal kunnen microprocessors gemaakt worden.

Het nieuwe materiaal kan ingezet worden door elektronicaproducenten om kleinere, lichtere apparaten te maken en maakt voor Irresistible Materials de weg vrij om de wereldwijde halfgeleidermarkt te betreden. Het bevat moleculen die ontwikkeld en gepatenteerd zijn door University of Birmingham. De moleculen maken deel uit van een mtr-oplossing of ‘multi-trigger resist’. Deze laag vormt een coating op de chip alvorens deze geëtst wordt en wordt geactiveerd door hem te beschijnen met UV-licht met een golflengte van 13,5 nanometer. De huidige technieken gebruiken licht met een golflengte van 193 nanometer, wat beperkingen met zich meebrengt in de productie van chips.

De definitieve testen van het nieuwe materiaal zullen plaats vinden in het Nano-Physics, Chemistry and Engineering Research Laboratory van de universiteit onder leiding van dr. Alex Robinson, een van de uitvinders van de mrt-technologie en directeur van Irresistible Materials.

De chipsector is voortdurend op zoek naar manieren om nieuwe en kleinere chips te produceren en zal daarvoor vanaf 2019 gebruik maken van EUV-lithografie. Irresistible Materials claimt dat zijn technologie al minstens even goede resultaten oplevert als die van de grote EUV-fabrikanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T14:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.