Cijfers HPE over eerste kwartaal boven verwachting

Investering groei euro

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft in zijn eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar meer omzet en winst gemaakt dan analisten hadden voorspeld. Vooral de goede verkoop van storage en netwerkproducten voor datacenters waren daar debet aan.

De totale omzet van HPE steeg met 11 procent tot 7,67 miljard dollar. Onder de streep hield het bedrijf daar 1,43 miljard dollar winst aan over. Dat cijfer wordt wel vertekend door buitenlandse winsten die HPE voortaan in de VS aangeeft, een gevolg van nieuwe Amerikaanse belastingwetten.

De ‘Hybrid IT’-divisie die zich vooral met opslag- en netwerkproducten bezighoudt, was goed voor een omzet van 6,33 miljard dollar. De omzet uit storage steeg met bijna een kwart, datacenter-producten met 27 procent. In het eerste kwartaal van vorig jaar moesten beide productlijnen nog flink terrein prijsgeven. Dat ze zo snel weer met groei aanknopen, komt als een verrassing. HPE verslaat met die cijfers dan ook de verwachtingen van analisten.

Het lijkt er tevens op dat het afsplitsen van de enterprise software en service-divisie vorig jaar de juiste beslissing was. Ook de aandeelhouders zullen profiteren van de goede prestaties. HPE heeft aangekondigd dat het voor zowat zeven miljard dollar aandelen gaat inslaan en dividenden gaat uitbetalen.

Dit was ook het laatste kwartaal van HPE onder de leiding van ceo Meg Whitman die de fakkel heeft doorgegeven aan Antonio Neri.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-23T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.