HP Inc. zet goede kwartaalresultaten neer

Stijging

HP Inc., de afgesplitste hardware-divisie van Hewlett-Packard, doet het zeker zo goed als 'zustermaatschappij' HPE en heeft een prima eerste kwartaal achter de rug. Zowel omzet als winst gingen sterk omhoog.

Dankzij de goede verkopen van printers en 'personal systems' kon HP Inc. mooie kwartaalcijfers voorleggen. De omzet steeg met 14,5 procent, naar iets meer dan 14,5 miljard dollar. De nettowinst ging van 611 miljoen dollar vorig jaar naar 1,94 miljard dollar. In dat cijfer zat wel een eenmalig belastingvoordeel van ruim een miljard dollar. In het eerste kwartaal heeft het bedrijf ook voor bijna zevenhonderd miljoen dollar eigen aandelen ingekocht en dividenden uitgekeerd.

De divisie Personal Systems, goed voor zowat twee derde van de totale omzet, wist 15 procent meer omzet te boeken. De verkopen van notebooks ging er met 8 procent op vooruit, desktop systemen met 6 procent. Volgen het marktonderzoeksbureau Gartner is HP Inc. nu het meest verkochte pc-merk ter wereld nadat het Lenovo vorig jaar van die positie verdrong. De Printing-afdeling kon 14 procent meer omzet halen. HP Inc. verkocht 73 procent meer commerciële systemen en 7 procent meer consumentenprinters.

In het tweede kwartaal verwacht men een winst per aandeel van 47 dollarcent. Dat is 18 procent meer dan vorig jaar. Voor het hele boekjaar 2018 gaat het bedrijf uit van een winst per aandeel van ongeveer 2,53 tot 2,63 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-23T12:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.