Dovesco neemt Grembergse Lansweeper over

samenwerking

Het Grembergse softwarebedrijf Lansweeper is overgenomen door Dovesco, een investeringsfonds van Anthony en Gregory De Clerck, afstammelingen van de textielgroep Beaulieu. Dat schrijft De Tijd. Het Grembergse softwarebedrijf telt onder meer Microsoft en Nasa als klanten.

Dovesco doet de overname niet alleen, maar trekt het management en enkele onbekende industrie-experts mee in bad. Lansweeper is gespecialiseerd in netwerk management software waarmee grote bedrijven hun volledige it-omgeving kunnen analyseren en coördineren. Via hun tools kan nieuwe software gemakkelijker uitgerold worden. Ook de hardware-analyse wordt er door vereenvoudigd.

Het bedrijf werd negen jaar geleden opgericht door Geert Moernaut. Het bedrijf heeft zo’n zeventienduizend klanten in 130 landen, aldus De Tijd.  Daaronder ook klinkende namen als Bosch, DHL, Sony en zelfs Nasa. Microsoft gebruikt de technologie van Lansweeper dan weer voor zijn intelligent asset management (i-am). Er werken ongeveer vijfenveertig mensen bij Lansweeper.

De overname door Dovesco moet het bedrijf nu klaarstomen voor verdere groei, vooral in markten buiten België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Er wordt al meer dan 98% geëxporteerd. Het deel 'vooral in markten buiten België' slaat dus nergens op. Waar halen jullie dit?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-06T09:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.