Managed hosting door True

Dovesco neemt Grembergse Lansweeper over

 

samenwerking

Het Grembergse softwarebedrijf Lansweeper is overgenomen door Dovesco, een investeringsfonds van Anthony en Gregory De Clerck, afstammelingen van de textielgroep Beaulieu. Dat schrijft De Tijd. Het Grembergse softwarebedrijf telt onder meer Microsoft en Nasa als klanten.

Dovesco doet de overname niet alleen, maar trekt het management en enkele onbekende industrie-experts mee in bad. Lansweeper is gespecialiseerd in netwerk management software waarmee grote bedrijven hun volledige it-omgeving kunnen analyseren en coördineren. Via hun tools kan nieuwe software gemakkelijker uitgerold worden. Ook de hardware-analyse wordt er door vereenvoudigd.

Het bedrijf werd negen jaar geleden opgericht door Geert Moernaut. Het bedrijf heeft zo’n zeventienduizend klanten in 130 landen, aldus De Tijd.  Daaronder ook klinkende namen als Bosch, DHL, Sony en zelfs Nasa. Microsoft gebruikt de technologie van Lansweeper dan weer voor zijn intelligent asset management (i-am). Er werken ongeveer vijfenveertig mensen bij Lansweeper.

De overname door Dovesco moet het bedrijf nu klaarstomen voor verdere groei, vooral in markten buiten België.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6314369). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Er wordt al meer dan 98% geëxporteerd. Het deel 'vooral in markten buiten België' slaat dus nergens op. Waar halen jullie dit?

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.