Groeimotor Cheops draait op volle toeren

Investering groei euro

It-integrator Cheops uit Edegem heeft de smaak van groei te pakken. In 2017 draaide het bedrijf een omzet van 30,4 miljoen euro, een stijging van 29 procent tegenover 2016. Dit jaar moet even succesvol worden.

De groei is het sterkst in managed services, dat er met 46 procent procent op vooruit ging. Cheops verklaart deze groei door de tendens naar de cloud en de noodzaak van klanten in het mid-market segment om hun infrastructuur te laten beheren door een externe partner.

Daarnaast neemt het belang van technologie binnen bedrijven duidelijk toe, wat zich uit in de stijgende vraag naar it-experts. Tot slot merkt Cheops een toenemende interesse voor security, voornamelijk door de onstuitbare migratie richting de cloud en nieuwe regelgeving als GDPR.

‘Alles bij elkaar mag je stellen dat it vandaag strategischer is dan ooit voor bedrijven’, zegt ceo Filip Goos. ‘Maar organisaties hebben moeite om zelf de middelen in huis te halen. Een it-partner met de juiste cloud infrastructuur, ervaring en een goed begrip van de noden van de klant biedt hier een antwoord op.’

In 2017 sloot Cheops nieuwe samenwerkingen met onder meer Imec, Honda, SD Worx, ADMB en Lineas. Het bedrijf is voor het achtste jaar op rij genomineerd als Trends Gazelle. Daarnaast is het een van de Belgische bedrijven in de Inc. 5000 Europe, een lijst van de vijfduizend snelst groeiende Europese ondernemingen.

Om de groei bij te benen zoekt Cheops momenteel 75 extra medewerkers, voornamelijk it-profielen. In de drie vestigingen van Cheops (Edegem, Zaventem en Gent) werken nu zo’n 250 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-08T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.