Proximus leent 400 miljoen voor glasvezelproject

Aanleg glasvezel

De Europese Investeringsbank (EIB) gaat vierhonderd miljoen euro lenen aan Proximus voor de verdere uitrol en verbetering van zijn vaste breedbandinfrastructuur in België. Het geld dient vooral voor Fiber-to-the-Home (FTTH)- en Fiber-to-the-Business (FTTB)-investeringen

Proximus kondigde eerder al aan dat het de komende tien jaar zo’n drie miljard euro gaat pompen in glasvezelinfrastructuur. Op termijn moeten 85 procent van de bedrijven op glasvezel aansluitbaar zijn. Ook gewone consumenten (vooral in stedelijke omgevingen en verkavelingen) zullen van de nieuwe technologie gebruik kunnen maken. In februari van dit jaar waren al meer dan zesduizend bedrijven aangesloten op glasvezel, terwijl de uitrol in 24 steden en gemeenten van start is gegaan of gepland staat op korte termijn.

De Europese Investeringsbank ondersteunt de uitrol van ultrasnel internet in het kader van de overkoepelende ‘Digitale Agenda voor Europa 2020’-strategie, met de bedoeling slimme groei te bevorderen en een innovatiegedreven kenniseconomie te ontwikkelen. Ultrasnelle netwerken vormen een belangrijke schakel om betrouwbare en snelle transmissie van de almaar groeiende datavolumes, ook in de mobiele sector, te waarborgen. Ook de groei van het aantal mobiele applicaties en het daaruit voortvloeiende dataverkeer vereisen een continue verbetering van de netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-08T11:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.