Easi is ‘Great place to work’

De Leuvense softwareleverancier Easi is door Vlerick Business School uitgeroepen tot ‘Best workplace 2018’. Het bedrijf won die prijs in de categorie voor ondernemingen met minder dan vijfhonderd werknemers. Bij de grote bedrijven ging schoenenketen Torfs met de trofee lopen.

Het Great Place to Work-onderzoek van Vlerick kijkt naar bedrijven doorheen twee lenzen. De Trust Index-enquête (werknemersbevraging) onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast evalueert de Culture Audit-vragenlijst (hr-bevraging) het werkgeversbeleid van de organisaties. Uniek in deze aanpak is dat de evaluatie door de medewerkers primeert. Twee derde van de eindscore wordt namelijk bepaald door de resultaten van de eigen medewerkers.

Bij de kmo’s wist Easi de eerste plaats te veroveren. Easi is uitgever van business software en apps, ontwikkelt software en mobiele apps op maat en levert it-infrastructuuroplossingen en -diensten, zowel on premise als in de cloud. Het heeft kantoren in Nijvel, Leuven, Oosterzele, Grâce-Hollogne, Luxemburg en Parijs.

Top-10

In de top-10 staan trouwens nog wel wat ict-bedrijven. AE uit Heverlee, met kantoren in Gent en Hasselt staat op twee en het Antwerps-Brusselse Xylos op vijf. SAS en CTG vinden we terug op respectievelijk de achtste en negende plaats.

AE kreeg trouwens ook een special award voor zijn ‘Onboarding’-traject. Nieuwe medewerkers kennen hun team reeds en krijgen nog voor ze effectief van start gaan al verschillende uitnodigingen voor events. Gedurende het hele eerste jaar mogen medewerkers rekenen op een volledig uitgewerkt opleidingstraject, dat gaat van socialisatie tot intensieve individuele opvolging.

Bij de grote bedrijven staat schoenenketen Torfs op de eerste plaats, Accent Jobs, McDonalds, KBC en Start People maken de top-5 rond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-15T11:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.