VOO is niet te koop, zegt eigenaar Nethys

Glasvezel

De Waalse kabeloperator VOO staat niet te koop. Dat zegt Nethys, dat samen met Brutélé eigenaar is van het Waalse bedrijf, in een korte mededeling. Vorige week raakte bekend dat zowel Orange als Telenet interesse tonen in VOO.

‘De raad van bestuur van Nethys heeft kennisgenomen van verschillende blijken van belangstelling door Orange en Telenet met betrekking tot de activa van de telecomoperator VOO, zo schrijft Nethys. ‘Naar aanleiding daarvan heeft de raad van bestuur opnieuw unaniem te kennen geven dat VOO niet te koop staat.’  

In een brief aan Nethys liet Orange vorige week weten dat het interesse heeft ‘in een industrieel partnerschap’ met VOO. ‘Een dergelijke samenwerking zou kunnen leiden tot de oprichting van een convergente nationale telecomoperator met sterke wortels in Wallonië en Brussel’, zo stelde Orange. 

Tegelijk zoekt ook Telenet toenadering tot VOO. In februari werd een samenwerking voor het mobiel netwerk tussen Telenet en VOO nog verlengd tot eind 2023. Telenet profileert zich sinds de samenwerking bovendien steeds meer als een nationale speler. Het nam inmiddels ook SFR over, dat vaste telecomdiensten aanbiedt in Brussel en enkele gemeenten in Henegouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T10:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.