Investeringsfonds koopt Canadese Mitel

Contract ondertekenen

Mitel, de Canadese specialist in VoIP en unified communications, is verkocht aan het investeringsfonds Searchlight Capital. Dat legt twee miljard dollar op tafel voor het bedrijf.

Mitel is een producent van telefooncentrales en unified communications-apparatuur. Het bedrijf was aanvankelijk vooral actief op de pabx-markt, maar specialiseert zich tegenwoordig in VoIP-oplossingen en unified communications. De onderneming werd in 1972 opgericht en veranderde verschillende malen van eigenaar. Onder meer British Telecom had het een tijdje onder zijn hoede.

Mitel houdt zich bezig met ip-telefonie, waar het strijd levert met concurrenten als Avaya en Cisco, maar trekt de laatste jaren steeds meer de kaart van cloudgebaseerde unified communications. Volgens mede-oprichter Terry Matthews, die nog altijd bestuursvoorzitter is, zal de transactie ‘Mitel als private onderneming de nodige flexibiliteit geven om de cloud-strategie van het bedrijf uit te voeren’.

Huidig ceo Rich McBee zal aan het hoofd van Mitel blijven. ‘Deze transactie is een spannende volgende stap in onze jarenlange transformatie’, zo zegt hij. ‘Als private onderneming en met de hulp van strategische en financiële steun van Searchlight, hebben we een grotere flexibiliteit om met de transities op onze markt om te gaan, onze strategie te versnellen en een nieuwe, succesvolle fase te beginnen voor onze klanten, partners en werknemers.’  

Mitel zelf ondersteunt de overname, maar er breekt nu wel een periode van 45 dagen aan, tot 7 juni, waarin ook andere potentiële overnemers een bod kunnen doen op het bedrijf. Voor Searchlight, dat onder meer al eigenaar is van Rackspace, is de buit dus nog niet 100 procent binnen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-30T10:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.