Xerox-directie mag toch blijven

Schaakspel

De top van Xerox blijft voorlopig op xijn post, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Aanvankelijk leek het erop dat de Xerox-directie zou opstappen na een mislukte joint-venture met het Japanse Fujifilm.

De Xerox-saga begon begin februari toen beide bedrijven aankondigde dat ze een joint-venture zouden aangaan ter waarde van meer dan zes miljard dollar. In die joint-venture zou Fujifilm een meerderheidsbelang krijgen.

De deal stuitte echter meteen op grote kritiek van grote aandeelhouders als Carl Icahn en Darwin Deason, die vonden dat Xerox te weinig geld uit de deal hadden weten te slepen. Ze namen het directeur Jeffrey Jacobson en zes andere toplui kwalijk dat ze de overeenkomst hadden doorgedrukt en eisten hun ontslag. Daarmee zou ook de joint-venture waarschijnlijk afgeblazen zijn.

De aandeelhouders en Xerox kwamen tot een akkoord waarbij inderdaad werd overeengekomen dat Jacobson het bedrijf zou verlaten. Een van de voorwaarden daarbij was echter dat Darwin Deason zijn rechtszaak tegen de Xerox-Fujifilm-deal zou opgeven. Indien dat niet zou gebeuren voor drie mei, werd de overeenkomst ongeldig. Volgens Xerox is dat ook niet gebeurd en staat het de directie dus vrij om aan te blijven.

Icahn en Deason bevestigen dat de overeenkomst inderdaad is vervallen, maar stellen te ‘blijven vechten om Xerox te redden en te versterken’. Hoe dat precies moet gebeuren, is voorlopig echter onduidelijk. Ook over de deal met Fujifilm heerst nu de grootste onzekerheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-04T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.