Fujifilm overweegt vergoeding van Xerox te eisen

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Het Japanse Fujifilm heeft aangekondigd dat het overweegt om een gerechtelijke procedure op te starten tegen Xerox. Xerox blies deze week een aangekondigd samengaan met Fujifilm af. Fujifilm heeft ook geen intentie om zijn bod op Xerox te verhogen, zo laat het weten.

Het zit er bovenarms op tussen Fujifilm en Xerox. Dat Xerox op het laatste moment de stekker trekt uit het reeds aangekondigde partnership met Fujifilm, zet kwaad bloed bij de Japanners. ‘Fujifilm betwist de eenzijdige beslissing van Xerox om de transactie stop te zetten’, zo klinkt het in een mededeling. ‘We geloven niet dat Xerox hiervoor een juridische basis heeft en onderzoeken onze opties, inclusief een rechtszaak en schadevergoeding.’

Volgens Fujifilm is de transactie gebaseerd op een eerlijke waardebepaling van Xerox en blijft het de beste optie voor de twee bedrijven. ‘Fujifilm zal er bij de bestuursraad van Xerox dan ook op aandringen om hun beslissing te herzien.’

Of Fujifilm daar veel gehoor zal krijgen, is echter twijfelachtig. De board van Xerox bestaat sinds zondag uit vijf nieuwe leden die loyaal zijn tegenover grootaandeelhouders Carl Icahn en Darwin Deason, de twee mannen die ervoor gezorgd hebben dat de operatie faliekant is afgelopen. Ook ceo Jeff Jacobson, die het samengaan met Fujifilm genegen was, is ondertussen verdwenen.

Xerox en Fujifilm hadden een overeenkomst waarbij Fuji 50,1 procent van het nieuwe bedrijf in handen zou krijgen en daarvoor bijkomend 2,5 miljard dollar zou betalen. Volgens het kamp van Deason en Icahn (die samen 15 procent van de aandelen bezitten) was dat echter een schromelijke onderwaardering en werden investeerders zo gedwongen om hun controle op te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-17T09:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.