Elmos komt met ‘try&hire’-dienst

De it-dienstensector en hun klanten zijn steeds meer op zoek naar consultants in vast dienstverband, zo zegt het Mechelse ict-consultancybedrijf Elmos. Het bedrijf wil daarop inspelen met Elmosexpert.

‘Nadat er al een hausse was in de sector van uitzendkrachten en bij tijdelijke contracten, zijn meer en meer ondernemingen nu ook op zoek naar bijkomende vaste aanwervingen’, zegt Liesbeth Debruyn, ceo van Elmos. De reden daarvoor is snel uitgelegd: het economische herstel dat zich de laatste tijd stevig doorzet.

Elmosexpert moet de schakel vormen tussen tijdelijk en vast werk. Gedurende een trial-periode wordt de consultant opgevolgd en gecoacht door Elmosexpert om na het verstrijken van de contractperiode helemaal klaargestoomd te zijn om in loondienst te treden bij de klant.

Niet alleen de bedrijven zijn vragende partij, ook veel kandidaten zelf een job met zekerheid, een goede work-life-balance en zonder lange verplaatsingen. Veel consultants vinden het ook prettig om rechtstreeks met hun klanten te werken. ‘In plaats van dit als bedreiging te zien, willen we hierin een actieve rol spelen. Op korte termijn levert dit op, want het is een nieuw verdienmodel. Maar ook op lange termijn, want zo bouwen we een netwerk op van ‘ex-Elmosexpert medewerkers die klant geworden zijn’’, aldus Debruyn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-17T10:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.