Simac wint storagecontract van Elia

Hoogspanningslijnen elektriciteit stroom

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnetwerk, heeft een raamovereenkomst over storage toegekend aan Simac ICT Belgium. De komende vijf jaar gaat Simac storage van Netapp leveren aan Elia, net zoals dat ook in de vorige vijf jaar gebeurde. Het bedrijf staat ook in voor installatie, training en onderhoud van hardware en software.

Het contract tussen Simac en Elia is in eerste instantie zo’n vijf miljoen euro waard en kan eventueel met nog eens vijf jaar verlengd worden, tot 2027. Simac won het pleit van zes concurrenten. Het gaat alles samen om vijf Netapp-systemen van in totaal drie Petabytes opslagcapaciteit. Deze worden niet alleen ingezet voor het beheer van het stroomnet, maar ook voor mail, databases en bestanden. Het lastenboek had vooral aandacht voor een permanente beschikbaarheid en redundantie en een goede integratie met de backups en het virtuele serverpark.

‘Wij beheren een hoogspanningsnet van ruim achtduizend kilometer in België en meten constant wat er op het netwerk gebeurt. Het goed opslaan, beheren en beschermen van al deze data is voor ons bijzonder belangrijk. Zonder data en betrouwbare storage-omgeving , geen stroom’, zegt Bert Van De Merckt van Elia.

Voor de keuze voor Netapp (Netapp 8200 en 300) wijst Bert Van De Merckt op de vlotte integratie tussen NeaApp en de backup systemen van Commvault. In het voordeel van Simac pleitte ook de goede projectaanpak, waarbij het bedrijf al meteen aangaf met welke ervaren Netapp-specialisten zou gewerkt worden. De nieuwe opslagsystemen worden voor de zomer geïnstalleerd, waarna ze uitgebreid getest worden en na de zomer de eigenlijke datamigratie gebeurt. Tegen eind 2018 zouden de nieuwe Netapp-toestellen dan volledig in gebruik genomen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-22T10:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.