Phishingmails van Argenta duiken op

phishing

Sinds enkele weken doen er valse mails vanuit de bank Argenta de ronde. Intussen duikt er ook eentje op, bedoeld voor klanten en uit naam van de ceo van Argenta. Een alternatieve vorm van ceo-fraude eigenlijk.

Naar aanleiding van de it-perikelen van rond de Paasvakantie deden er heel wat phishingmails van Argenta de ronde. Malafide internetcriminelen probeerden van de onduidelijkheid bij de klanten gebruik te maken om via phishingmails gevoelige klanteninformatie te ontfutselen.

Maar de phishing houdt aan. Sinds een week of twee circuleert een e-mail uit naam van ‘Marc’, de ‘directievoorzitter van Argenta’. In de mail wordt gevraagd om up te daten naar de nieuwe versie van ‘Argenta Internet Bankieren.’ Dit naar aanleiding van een enquête onder klanten.

De mail zorgde voor nogal wat verwarring bij klanten. Voor sommigen ging het om een echte mail van Argenta. De procedure en verandering in het nieuwe systeem rond internetbankieren wordt uit de doeken gedaan. Ook al zorgden de url en taalfouten (waaronder een dt-fout) voor argwaan.

Marc is ceo
‘Dit is zeker phishing’, aldus Christine Vermylen, secretaris-generaal bij Argenta, die beloofde om de informatie intern door te geven binnen de bank. De Marc in de afzender van mail verwijst overigens naar Marc Lauwers, die sinds een jaar of twee ceo is bij Argenta. Zijn (voor)naam wordt gebruikt om klanten te overtuigen om te klikken, en dat is opmerkelijk.

Een dag later contacteerde ook de woordvoerster van Argenta de redactie van Computable. ‘Onze it-security-afdeling is reeds op de hoogte en heeft de nodige maatregelen getroffen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-22T11:03:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.