Julie Verlingue krijgt topfuncie bij Econocom

Julie Verlingue Econocom

It-groep Econocom heeft de Française Julie Verlingue toegevoegd aan zijn uitvoerend comité. Zij wordt als international managing director verantwoordelijk voor alle vestigingen buiten Frankrijk, met inbegrip van de Belgische-Luxemburgse afdeling.

Julie Verlingue (37) komt over van McKinsey & Company, waar ze associated director was. In die rol begeleidde ze twaalf jaar klanten - vooral in de financiële sector - bij de ontwikkeling en realisatie van strategische plannen, met een bijzondere focus op de digitale omwenteling. Ze heeft er ook drie jaar de rekrutering aangestuurd en was verantwoordelijk voor programma’s rond diversiteit.

Verlingue zal alle internationale activiteiten van Econocom Group aansturen. Ze moet de verdere ontwikkeling van Econocom in achttien landen verzorgen, waaronder België, Canada, Italië, Luxemburg en Spanje. Samen zijn de vestigingen buiten Frankrijk goed voor 46 procent van de omzet van Econocom en stellen ze drieduizend medewerkers te werk. ‘Econocom zit op een scharniermoment in zijn bestaan’, zegt Verlingue. ‘Samen met de verschillende country managers en hun teams zal ik werken aan onze rendabiliteit, kwaliteit van onze dienstverlening en klantentevredenheid. Zo willen we een nieuw hoofdstuk breien aan het groeiverhaal van Econocom.’

Econocom heeft momenteel zo’n 1 tienduizend medewerkers en een omzet van drie miljard euro. Het bedrijf is in negentien landen aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-23T09:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.