Cegeka houdt groeikoers verder aan

Groeikapitaal

De Cegeka Groep groeit voor het veertiende jaar op rij. De technologiespecialist sluit het boekjaar af met een omzet van 440 miljoen euro. In 2016 was dat nog 414 miljoen euro.

Cegeka realiseerde in 2017 een operationele winst van 30,5 miljoen euro, ofwel een groei van 21 procent. De organische groei bedraagt 5,8 procent en is dus vrijwel stabiel ten opzichte van vorig jaar. Er werken nu in totaal vierduizend mensen bij het bedrijf. Afgelopen september stapte ook de GIMV (Gewestelijk Investeringsmaatschappij Vlaanderen) in bij Cegeka. Het verwierf bijna een kwart van de aandelen.

Voor de Waalse dochter NSI was 2017 een recordjaar met een organische omzet van 52 miljoen euro. Inclusief overnames, het nam de Belgische activiteiten van Groupe Open en Pixelixir Belux over, stoomt NSI door naar zeventig miljoen.

In 2018 zal Cegeka nog meer investeren in technologieën als blockchain, internet of things, big data, augmented reality en artificiële intelligentie. ‘Innoveren is van vitaal belang om ons groeipad verder te kunnen zetten’, aldus ceo André Knaepen. ‘Een essentiële brandstof voor deze innovatiemotor is het stimuleren van intrapreneurship en eigen start-ups. We volgen innovatieve technologieën op de voet en implementeren ze wanneer ze ook echt business value kunnen genereren voor onze klanten. En liefst innoveren we samen met onze klanten in co-creatie. Zo blijven beide partijen scherp en trekken ze aan hetzelfde zeel.’

Op 1 januari 2019 volgt Stijn Bijnens André Knaepen op als ceo van Cegeka. Bijnens zal zich samen met de groepsdirectie richten op het bepalen van de strategie en de dagelijkse leiding van de Europese Groep. Hij is al tien jaar ceo van de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) en zetelt al enkele jaren in de raad van bestuur van Cegeka. André Knaepen blijft executive voorzitter van de raad van bestuur en blijft zich concentreren op de groeistrategie en verdere internationalisering van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-23T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.