Google stopt 200.000 euro in Molengeek

Programmeren coding job werk

Het digitale sociale project Molengeek krijgt een toelage van Google ter waarde van tweehonderdduizend euro. Het geld komt van de filantropische tak Google.org. Dankzij de investering kan de codeerschool verder uitbreiden.

Molengeek werd drie jaar geleden opgestart door Julie Foulon en Ibrahim Oussari en heeft als doel digitale skills aan te leren bij jongeren zonder diploma of eerdere opleiding in de digitale wereld. Tegelijkertijd wakkert het project de sociale cohesie in en rond Molenbeek aan door jongeren een kans aan te bieden.

Het project kent een groot succes, zozeer zelfs dat het de aanvragen niet meer kan bijhouden. Tot nu toe zijn al zo’n 177 jongeren een opleiding begonnen bij Molengeek. Bijna allemaal vonden die de weg naar het bedrijfsleven of richtten ze een eigen bedrijfje op. De investering van Google zal onder meer gebruikt worden om 250 extra plaatsen te creëren. Er komen nieuwe lokalen en leermateriaal, maar ook nieuwe cursussen van Google-vrijwilligers.

In september opent Molengeek een tweede vestiging in Schaarbeek. Daar moeten op termijn zo’n honderd jongeren terecht kunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T10:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.