Cionet verkiest Europese cio’s van het jaar

Nederlander Bouke Hoving (KPN) valt in de prijzen

Cionet International heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn European Chief Information Officer of the Year. Daar zit dit jaar één Nederlandse winnaar bij, namelijk Bouke Hoving van KPN. Hij gaat naar huis met de prijs als wereldwijd verantwoordelijke. De rest van de prijzen gaan vooral naar Zuid-Europa.

Voor het achtste opeenvolgende jaar verzamelde Cionet een comité van experts om de winnaars van de wedstrijd aan te duiden. Zij moesten kiezen uit een short list met 23 kandidaten uit acht landen. Dit zijn de vijf laureaten:

  • European Digital Leader of the Year: Ana Cristina Neves, director of the department of information society, Fundação para a Ciência e Tecnologia (FCT), Portugal
  • European Digital Innovator of the Year: Stefan Würtemberger, chief digital officer bij Renz (Duitsland)
  • European CIO of the Year, Public Sector: Jaime Sanz García, chief information officer bij Correos (Spanje)
  • European CIO of the Year, Regional responsibility: Emiliano Sorrenti, chief information officer bij  Aeroporti di Roma (Italië)
  • European CIO of the Year, Global responsibility: Bouke Hoving, vp networks & it bij KPN (Nederland)

De selectiecriteria keken onder meer naar hoe goed de cio zijn it-strategie inzette voor zakelijke noden, hoe succesvol ze waren in het uitrollen van ict om nieuwe zakelijke behoeften in te vullen en hoe effectief ze zakelijk prioriteiten managen.

‘De era van it en business alignment is voorbij’, zegt Frederic De Meyer van Cionet. ‘Deze cio’s laten zien hoeveel tastbare zakelijke impact mogelijk is, als er een shift is van de zaken draaiende te houden terwijl nieuwe technologie wordt geïntroduceerd naar niet enkel samenvallen met de business, maar er volledig in op gaan.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-12T10:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.