Nginx haalt nog eens 43 miljoen dollar op

Nginx, het bedrijf achter de gelijknamige open source web server, heeft 43 miljoen dollar vers kapitaal opgehaald. De investeringsronde werd geleid door de bank Goldman Sachs.

Met het geld wil Nginx nieuwe internationale kantoren openen en zijn ecosysteem uitbreiden. Tegen het eind van het jaar moeten er zo’n 300 mensen werken, tegen 220 vandaag.

De openbronsoftware van Nginx gaat al zo’n vijftien jaar mee en draait op zo’n 400 miljoen websites wereldwijd. Ook Computable maakt er gebruik van. Het bedrijf verdient geld aan zo’n 1.500 klanten die niet alleen voor ondersteuning betalen, maar ook voor zaken als load balancing, API gateway en web analytics. Sinds 2013 wist Nginx zijn groeicijfers elk jaar verdubbelen. Ook voor dit en volgend jaar verwacht het bedrijf dit vol te houden.

Nginx lanceert de komende maanden ook een bijkomend commercieel product, Controller, dat draait bovenop de betalende Nginx Plus-features. Controller is een centraal beheer- en controleplatform voor applicaties.

Met de nieuwe kapitaalsinjectie komen de totale investeringen in Nginx op zo’n 103 miljoen dollar te liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-21T09:55:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.