Intel-ceo Krzanich moet bedrijf verlaten

Intel-wafer

Brian Krzanich is niet langer de topman van chipbakker Intel. Krzanich heeft een affaire gehad met een van zijn medewerksters en dat is tegen de bedrijfsregels van Intel. Financieel directeur Robert Swan volgt Krzanich op als interim-ceo.

Hoewel de relatie blijkbaar al voorbij is en met wederzijdse toestemming was, was dit toch een inbreuk op de huisregels van Intel en moest Krzanich opstappen. In tussentijd is financieel directeur Robert Swan aangesteld als tijdelijke topman, terwijl de raad van bestuur op zoek gaat naar een nieuwe leider.

‘Een lopend onderzoek door een interne en externe raad bevestigt de schending van Intel's ‘non-fraternization’-beleid, wat ook van toepassing is op managers', schrijft Intel in een persmededeling. ‘Gezien de verwachting dat alle werknemers de waarden van Intel respecteren en zich houden aan de gedragscode van het bedrijf, heeft de raad van bestuur het ontslag van meneer Krzanich geaccepteerd.’

De 58-jarige Krzanich (die overigens getrouwd is) was sinds 2013 de ceo van Intel. Hij werkte al sinds 1982 bij Intel. Robert Swan is sinds oktober 2016 de cfo van Intel. Voorheen werkte hij negen jaar op dezelfde positie bij eBay. Daarvoor was hij aan de slag bij Electronic Data Systems (EDS) en TRW. Hij is ook ceo geweest van Webvan Group.

In hetzelfde persbericht waarin Intel het vertrek van Krzanich meldt, gaat het ook kort in op zijn financiële resultaten. Het bedrijf verwacht dat zijn tweede kwartaal van het jaar een recordkwartaal wordt, met een omzet die net geen 17 miljard dollar zal bedragen. Ook het volledige boekjaar 2018 wordt waarschijnlijk met recordcijfers afgesloten, meent het bedrijf. Intel maakt de finale cijfers over het tweede kwartaal bekend op 26 juli.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-22T09:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.