Opslagspecialist Tintri op de rand van bankroet

Storage array-specialist Tintri staat op de rand van het faillissement. Tegen eind van deze maand heeft het bedrijf geen cash meer over. Tweehonderd personeelsleden zijn ontslagen. Ceo Thomas Barton heeft eerder deze maand al het zinkende schip verlaten.

De laatste (voorlopige) kwartaalcijfers die Tintri eerder bekendmaakte, laten weinig aan de verbeelding over: de omzet daalt in vergelijking met vorig jaar met 27 procent naar 22 miljoen dollar. Het verlies tikt af op zo’n dertig miljoen dollar. Bovendien kijkt het bedrijf tegen een schuldenberg van meer dan 65 miljoen dollar aan. Het had eind mei nog 11,5 miljoen dollar cash-equivalenten.

Tintri voldoet al een tijd niet meer aan bepaalde financiële voorwaarden die aan haar bankkredieten zijn verbonden en de banken kunnen dus terugbetaling van de schulden eisen. Maar het bedrijf lijkt daarvoor niet over genoeg geld te beschikken. Er zijn daarnaast ook nog 25 miljoen dollar aan achtergestelde schulden. Het bedrijf heeft nu zo’n tweehonderd personeelsleden (80 procent van het totaal) naar huis gestuurd.

Ook op de beurs heeft Tintri er een dramatisch parcours opzitten. Het bedrijf ging naar de Nasdaq aan zeven dollar per aandeel. Momenteel is het nog veertien dollarcent waard. De totale beurswaarde tikt daarmee af op zo'n vijf miljoen dollar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T11:05:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.