Managed hosting door True

Vlaamse techsector exporteert voor 67,4 miljard euro

 

De Vlaamse technologiebedrijven hebben vorig jaar voor 67,4 miljard euro aan technologieproducten geëxporteerd. Dat meldt technologiefederatie Agoria. In 2016 tikte het cijfer af op 61,7 miljard.

Met dit cijfer is technologie goed voor 31 procent van de totale Vlaamse goederenexport. Elektrotechniek en ict nemen 13,5 miljard euro voor hun rekening. Machinebouw is goed voor 15,9 miljard. Transportmiddelen spannen de kroon met 27,6 miljard euro.

De grootste afnemer van Vlaamse technologie is Duitsland, met 10,5 miljard. Daarna komen Nederland (7,3 miljard) en Frankrijk (7,1 miljard). Buiten Europa exporteren we ook voor 3,28 miljard aan Amerika, voor 2,24 miljard aan China en 1,07 miljard aan Japan.  

De werkgelegenheid in de sector neemt ook hand over hand toe, zegt Agoria. In 2017 steeg het aantal nieuwe jobs met 4653 in de technologiesector. Het totaal tikt nu af op meer dan meer dan tweehonderdduizend directe jobs en tweehonderdduizend indirecte jobs. Alle technologiebedrijven samen betalen ook nog eens acht miljard euro aan belastingen en sociale bijdragen, klinkt het nog.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6401727). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.