Vlaamse techsector exporteert voor 67,4 miljard euro

De Vlaamse technologiebedrijven hebben vorig jaar voor 67,4 miljard euro aan technologieproducten geëxporteerd. Dat meldt technologiefederatie Agoria. In 2016 tikte het cijfer af op 61,7 miljard.

Met dit cijfer is technologie goed voor 31 procent van de totale Vlaamse goederenexport. Elektrotechniek en ict nemen 13,5 miljard euro voor hun rekening. Machinebouw is goed voor 15,9 miljard. Transportmiddelen spannen de kroon met 27,6 miljard euro.

De grootste afnemer van Vlaamse technologie is Duitsland, met 10,5 miljard. Daarna komen Nederland (7,3 miljard) en Frankrijk (7,1 miljard). Buiten Europa exporteren we ook voor 3,28 miljard aan Amerika, voor 2,24 miljard aan China en 1,07 miljard aan Japan.  

De werkgelegenheid in de sector neemt ook hand over hand toe, zegt Agoria. In 2017 steeg het aantal nieuwe jobs met 4653 in de technologiesector. Het totaal tikt nu af op meer dan meer dan tweehonderdduizend directe jobs en tweehonderdduizend indirecte jobs. Alle technologiebedrijven samen betalen ook nog eens acht miljard euro aan belastingen en sociale bijdragen, klinkt het nog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T10:33:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.