Econocom geeft winstwaarschuwing af

Financiering finance geld

De beursgenoteerde ict-groep Econocom heeft vorige week op de beurs een 'pandoering' van zo’n dertig procent gekregen. Beleggers en analisten konden een winstwaarschuwing die de groep uitstuurde, duidelijk niet appreciëren.

De winstwaarschuwing kwam als een donderslag bij heldere hemel: in april meldde het bedrijf nog dat de winst dit jaar zou stijgen. Eind vorige week sprak het bedrijf plots van een winstdaling: van 58 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar naar 33 miljoen dit jaar. Ook voor het hele jaar werden de verwachtingen naar beneden bijgesteld: van 157 miljoen in 2017, naar 120 miljoen nu.

Vooral de leasingafdeling Technology Management en Finance, waar de hoogste marges liggen, zou debet zijn aan het slechte nieuws. Er moest ook een provisie van tien miljoen euro aangelegd worden voor dubieuze debiteuren en er is een eenmalige kost van twintig miljoen voor de transformatie van de Franse dienstentak.

Volgens analisten van de bank ING is het mogelijk dat topman Robert Bouchard, de zoon van oprichter Jean-Louis Bouchard, al het nieuws in één keer meegeeft (het zogenaamde ‘kitchen sinking’), om daarna als het ware met een schone lei te kunnen beginnen.

Verschillende beursanalisten hebben hun koersdoelen en aanbevelingen voor Econocom ondertussen bijgesteld, al wijzen sommige beurshandelaars in de krant De Tijd er op dat de koersdaling ondertussen in de ‘overdrijvingsfase’ zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.