Microsoft voegt intelligente opties toe aan live events

BI

In aanloop naar de jaarlijkse partnerconferentie Microsoft Inspire, die van 15 tot en met 19 juli in Las Vegas plaatsvindt, heeft de softwareontwikkelaar alvast een tipje van de sluier opgelicht en aankondigingen gedaan op het gebied van onder meer Azure, Workplace Analystics en de toevoeging van intelligente evenementen opties in Microsoft 365.

Zowel Microsoft Stream, Microsoft Teams als Yammer lenen zich voor het maken van live on-demand evenementen met high-definition video, interactieve discussies en diensten die draaien op kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) om de ervaring verder te verbeteren. Deelnemers kunnen tijdens een evenement in hun eigen taal deelnemen aan discussies met andere deelnemers. Ook in de video on-demand zijn intelligente opties ingebouwd, zoals gezichtsopsporing in de tijdlijn van de spreker om vrij eenvoudig naar een bepaalde spreker in de opname te 'springen' en zorgt innovatieve spraaksoftware voor een tekstuele vertaling van het geheel.

Snelste data warhouse in de cloud

Ook zijn er innovaties op het gebied van Azure SQL Warehouse, een op de cloud gebaseerde enterprise data warehouse voor het opslaan van grote bestanden. Met de introductie van Azure SQL Database Managed Instance is er een geoptimaliseerde functie toegevoegd, die door directe integratie in SQL Server Engine er volgens Microsoft meteen ook de snelste data warehouse in de cloud van maakt.

Workplace Analytics

Met het uitrollen van het nieuwe Workplace Analytics wil Microsoft gebruikers helpen efficiënter te vergaderen, geconcentreerder te werken en beter rekening te houden met elkaars werk-privébalans. De oplossing gebruikt gegevens uit het dagelijks werk in Office 365 om zo samenwerkingspatronen te identificeren die van invloed zijn op productiviteit en effectiviteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-13T10:29:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.