Wetransfer kiest voor Europese beurs

Het Nederlandse internetbedrijf Wetransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering in de Verenigde Staten lijkt geen optie, omdat het bedrijf zich daar te klein voor vindt.

Dat Wetransfer de stap naar de beurs wil wagen, maakte het bedrijf in mei al bekend. Topman Gordon Willoughby laat nu weten dat die gang in Europa plaatsvindt. Hij verwacht dat de beursnotering binnen twee of drie jaar rond zal zijn. ‘Die tijdspanne is het beste voor onze investeerders’, licht hij toe.

Dat het Europa wordt - een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam - houdt verband met de omvang van Wetransfer als bedrijf. ‘Op dit moment denken we dat ons formaat, onze schaalgrootte, het best is voor een beursgang in Europa’, aldus Willoughby.

Het neemt niet weg dat het bedrijf verder wil uitbreiden naar de VS, tenslotte het land met 's werelds grootste markt voor online-advertenties. Willoughby meent dat een notering buiten de Amerikaanse grenzen geen belemmering is voor die plannen. Daarvoor verwijst hij naar het recente Nederlandse succes van Adyen, waarvoor een gigantische internationale interesse was. ‘Dus ik denk dat als we naar een Europese beurs gaan, misschien hier in Amsterdam, dat niet betekent dat internationale investeerders wegblijven.’

Het is nog onbekend hoeveel extra kapitaal Wetransfer met de beursgang wil ophalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-17T11:01:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.