Google legt internetkabel tussen VS en Europa

Google Cloud Platform

Internetreus Google gaat een nieuwe datakabel leggen tussen zijn Amerikaans datacentrum in Noord-Virginia en het Belgische datacenter nabij Bergen. Het bedrijf wil zo de capaciteit van zijn clouddiensten opschroeven.

De nieuwe kabel wordt 6400 kilometer lang en draagt de naam ‘Dunant’, naar de Zwitserse oprichter van het Rode Kruis (Google heeft trouwens ook al een ‘Curie’-kabel liggen, tussen Chili en Los Angeles). Hij vertrekt in Virginia Beach in de VS en komt opnieuw boven water aan de Franse Atlantische kust. Vandaar gaat het naar het Google-datacentrum in Saint-Ghislain.

‘Dunant wordt de eerste private transatlantische kabel die door een niet-telecom-bedrijf wordt gebouwd’, zo schrijft Google in een blogbericht. Hij moet netwerkcapaciteit toevoegen aan de transatlantische route, nu al een van de drukste routes op het internet en tegelijk de groei van de Google Cloud ondersteunen.

Dat Google de kabel zelf bouwt heeft enkele redenen, zo zegt het bedrijf. Op die manier kan het zelf de meest ideale route kiezen, met de laagste latency voor het grootste deel van zijn klanten en heeft het zelf de hand in de bandbreedte die wordt toegevoegd. Doordat Google alles zelf in handen houdt, laat dit ook toe om klanten gedurende de levensduur van de kabel een bepaalde bandbreedte te garanderen, waardoor het makkelijker voor hen wordt om bepaalde projecten in de toekomst te plannen.

De nieuwe kabel zal tegen 2020 actief worden, zo zegt Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-20T08:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.