Winstcijfers Econocom knikken naar beneden

De beursgenoteerde it-groep Econocom heeft over het eerste halfjaar een recurrente operationele winst van 34 miljoen euro geboekt, in lijn met de 33 miljoen die het bedrijf eerder aankondigde. Vorig jaar tikte de winst nog op 58 miljoen euro af.

De omzet tikte bij Econocom af op iets meer dan 1,3 miljard euro, vorig jaar was dat 1,1 miljard. De omzet van de afdeling Technology Management & Financing groeide organisch met 1,8 procent tot 614 miljoen. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2017 werden de verwachte volumes echter niet bereikt, geeft Econocom toe. De afdelingen Services en Products & Solutions rapporteerden een omzetgroei van respectievelijk 19,4 en 40,7 procent, voornamelijk door acquisities.

Voor het hele jaar gaat Econocom nu uit van een operationele winst van 120 miljoen euro, eerder was dat nog 154 miljoen. ‘De business verloopt trager dan verwacht in de eerste helft van 2018’, zo zegt ceo Robert Bouchard. Het bedrijf zal bij de definitieve voorstelling van de halfjaarcijfers (op zes september) details geven van een plan om de winst op te krikken en de groei op korte en middellange termijn te ondersteunen.

In de marge van de bekendmaking van zijn cijfers liet Econocom ook weten dat het in de komende tien maanden voor dertig miljoen euro eigen aandelen gaat inkopen. Dat is bijna 5 procent van het aandelenkapitaal. De koers van het aandeel veerde daarop weer op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-20T09:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.