Leuvense startup opent deuren voor herexamenstudenten

Kunlabora

De Leuvense startup Kunlabora stelt de ganse maand augustus en tot het einde van de herexamens zijn kantoren ter beschikking aan tien studenten informatica. Zo bieden ze de studenten niet enkel een stimulerende studie-omgeving, maar evenzeer kunnen de pupillen rekenen op de Kunlabora-coaches om hen bij de it-vakken te begeleiden.

‘Modeltrajectstudenten, so overrated’ valt er te lezen op de facebookpagina van Kunlabora. Wie deze zwoele zomer voor de boeken (of laptop) moet zitten zweten, kan een duwtje in de rug gebruiken. ‘Studeren tijdens warme zomermaanden is een hel’, herinnert een software developer zich. ‘We willen studenten niet enkel een hart onder de riem steken, maar ook écht tijd investeren om hen meer inzicht te geven in hun technische vakken’, besluit hij.

In het Esperanto betekent Kunlabora ‘samen’ of ‘coöperatief’. Het is een dynamische, stimulerende omgeving en net daarom een goede plek om je laptop / boeken open te slaan. “’Daarbij hebben we airco en een vrij eiland’, vertelt Kris Aerts, outreacher bij Kunlabora. ‘We geloven sterk dat we als lokale organisatie een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Naast ons partnership met een buurtwerkorganisatie, willen we ons steentje bijdragen aan de studenten-gemeenschap van Leuven.’

Dat de tien gelukkige it-studenten in de watten gelegd zullen worden staat vast: er wordt eten voorzien, frisdrank en snacks. ‘We zijn een beetje zoals de mama’s thuis’, vervolgt de developer, ‘we zorgen ervoor dat onze jongens en meisjes niets tekort komen, maar zullen er evengoed op toezien dat er hard gestudeerd wordt.’ ‘En zoals het een goede mama betaamt, zijn we er ook voor ‘mental support’ als het nodig is’, vult Aerts aan.

Geïnteresseerde 2e-zitters kunnen zich inschrijven op het Facebook-evenement van Kunlabora.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-30T17:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.