België niet in trek bij buitenlandse it-investeerder

Atomium België

Het aantal buitenlandse investeringen in België heeft vorig jaar 6.100 nieuwe banen opgeleverd, dat blijkt uit een onderzoek van Plant Location International, een dochter van IBM, waar Kanaal Z over bericht. Opvallend: qua it-investeringen is België geen topspeler.

Die 6.100 nieuwe jobs is een stijging van dertien procent tegenover vorig jaar en ligt ook hoger dan het Europese gemiddelde. Heel wat buitenlandse bedrijven doen in België uitbreidingsinvesteringen van bestaande vestigingen, zo blijkt. Het geld gaat vooral naar de sectoren logistiek, farma en chemie. Vlaanderen is veruit de grootste slokop, met 82 procent van de investeringen. Daarna volgt Wallonië met vijftien procent en Brussel met nauwelijks drie procent.

België mag dan algemeen behoorlijk scoren qua investeringen, er zijn ook sectoren waar we uit de boot vallen en it is er daar een van, zegt Plant Location International. Steden als Londen, Amsterdam, Parijs en recent ook Berlijn lijken bij internationaal opererende it-bedrijven veel meer in de gratie te liggen dan Brussel of Antwerpen. PLI vermoedt dat die steden veel bekender zijn dan de Belgische metropolen bij de investeringsbeslissers. Met extra marketing zou daar iets aan gedaan kunnen worden, zo klinkt het.

De gulste investeerders in België zijn vooral Amerikaanse, Nederlandse en Duitse bedrijven, al is het Amerikaanse aandeel is het aantreden van president Trump wel wat achteruitgegaan. Ook Chinese bedrijven komen opzetten: dat land kent heel wat nieuwe groeibedrijven die zich specifiek op het buitenland richten en in de V.S. en Europa consumenten opzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-03T09:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.