KPN Ventures stapt in investeringsfonds Imec.xpand

KPN Ventures gaan investeringen doen in Imec.xpand, de investeringsmaatschappij van het Leuvense Imec. Imec is het vermaarde onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met nano-elektronica en ict.

Imec.xpand financiert ondernemingen die zich bezighouden met halfgeleiders, sensoren, kunstmatige intelligentie (ai), life sciences en digitale technologieplatforms en dat in verschillende toepassingsgebieden: smart cities, mobiliteit, industrie, gezondheidszorg en energie. Het fonds komt vooral tussen bij ‘early stage’-investeringen, maar ondersteunt ook bedrijven tot ze een product op de markt kunnen brengen.

Het fonds is in 2017 opgericht met steun van Imec en de Vlaamse overheid. Het heeft verschillende internationale strategische en institutionele beleggers aangetrokken, onder meer Samsung Electronics, BNP Paribas Fortis, SK Hynix en Philips en een aantal vermogende particulieren en universiteiten.

Belfius Insurance, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en KPN Ventures zijn drie van de vier meest recent toegetreden investeerders. Daarmee komt de fondsgrootte op 117 miljoen euro, twintig miljoen meer dan begin dit jaar.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T13:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.