Ericsson levert 5G-netwerken aan T-Mobile in VS

De Zweedse netwerkspecialist Ericsson heeft een contract ondertekent met de Amerikaanse tak van T-Mobile. Ericsson mag voor 3,5 miljard dollar aan 5G-netwerkapparatuur leveren aan de Amerikaanse operator. Het is de grootste 5G-bestelling die Ericsson al kon binnenhalen.

T-Mobile is de derde grootste telecomoperator in de Verenigde Staten en kondigde in februari al aan dat het dit jaar nog in dertig Amerikaanse steden een 5G-netwerk wil opzetten. De leveranciers van de benodigde apparatuur daarvoor zijn Ericsson en zijn Finse rivaal Nokia. Ook Nokia kondigde in juli al aan dat het een contract van zo’n 3,5 miljard dollar met T-Mobile heeft getekend.

Ericsson levert aan T-Mobile niet alleen hardware, maar ook business support systemen en cloud-diensten. De apparatuur zal niet alleen gebruikt worden om de sprong naar 5G te maken, maar ook om de bestaande 4G-capaciteit van de netwerken nog verder uit te breiden.

Nokia heeft ondertussen ook met de Amerikaanse operator Sprint al demonstraties gegeven van netwerktechnologie die 5G-snelheden moet mogelijk maken. In april van dit jaar kondigden Sprint en T-Mobile feen usieplan aan, maar die is nog niet goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T13:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.