Comcast betaalt 33 miljard euro voor Sky

De Amerikaanse kabelgigant Comcast heeft voor omgerekend 33 miljard euro het Britse telecom- en mediaconcern Sky overgenomen. Comcast wist in de biedingen 21st Century Fox van Rupert Murdoch te verslaan.

De overnamestrijd tussen Comcast en Fox is al een hele tijd bezig. 21st Century Fox was al eigenaar van 39 procent van de Sky-aandelen, maar wilde financieel niet dezelfde inspanning doen als Comcast om volledig eigenaar te worden.

Het concern Sky is een begeerde bruid die betaaltelevisie aanbiedt, vooral in Groot-Brittannië, maar ook in Duitsland, Italië en Oostenrijk. Het heeft zo’n 23 miljoen abonnees en een jaaromzet van meer dan 13,5 miljard pond, een stijging van 5 procent tegenover vorig jaar. Het is een van de grootste producenten van tv-content in Europa, met een programmabudget van zo’n zes miljard pond en heeft zowat 31.000 mensen op de loonlijst staan.

Het bod van Comcast moet nog goedgekeurd worden door de Sky-aandeelhouders. Als de meerderheid daarvan groen licht geeft, kan de deal tegen oktober rond zijn, zo verwacht Comcast-ceo Brian Roberts. Wat Fox gaat doet met zijn aandelenpakket van 39 procent, is nog niet bekend. Daar is het bedrijf nog over aan het nadenken.

Eerder dit jaar was Comcast ook nog verwikkeld in een zware overnamestrijd over de film- en tv-afdeling van 21st Century Fox. Het moest toen de duimen leggen tegen Disney.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-26T09:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.