Filip Ceulemans naar financieringsdivisie Econocom

Filip Ceulemans Econocom

Econocom Belux heeft Filip Ceulemans aangetrokken om de leasingactiviteiten aan te sturen. Als managing director van technology management and financing krijgt hij de leiding over een vijftigtal personen.

Ook Econocom-dochter en vendor leasebedrijf Atlance valt onder de eindverantwoordelijkheid van Filip Ceulemans (46). Hij zal in het directieteam van het Belgisch-Luxemburgse filiaal zetelen en rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Bruno Ronsse. Concreet moet Ceulemans de verkoopkansen meer segmenteren op bepaalde thema’s zoals de gezondheidszorg, het Internet of Things of de circulaire economie. Daartoe zal hij zijn ruime ervaring in business development aanwenden.

Voor Econocom en zijn klanten is leasing een groeiversneller. Ceulemans: ‘Wanneer klanten geen kapitaal hoeven te investeren, kunnen ze versneld digitaliseren. Leasing stimuleert innovatie, en in tegenstelling tot financiële instellingen hebben wij veel ervaring met nieuwe concepten als as-a-service, cloud en de subscription-economie. Als je weet dat slechts 20 procent van bedrijven digitale toestellen leaset, dan ligt er een enorm potentieel voor het grijpen. Leasing is een erg belangrijke component van ons vijfjarenplan E for Excellence.’

Ceulemans was eerder aan de slag bij Low & Bonar, een Britse wereldwijde industriespeler waar hij verschillende managementrollen vervulde. Hij startte zijn loopbaan bij PwC en zou er bijna twintig jaar blijven. Hij werkte voor het adviesbedrijf ook drie jaar in de VS, waar hij voor een klant in de petrochemie verantwoordelijk was voor de mondiale invoering van strategische projecten.

Ceulemans zetelt tevens in de raad van bestuur van Fedustria. Hij studeerde handelswetenschappen aan de Vlekho in Brussel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-27T12:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.