Infinera rondt overname Coriant af

Deal handen schudden overname

Netwerkspecialist Infinera heeft de overname van Coriant afgerond, leverancier van netwerkoplossingen voor grote telecombedrijven en netwerkoperatoren. Infinera wordt zo een van de grootste verticaal geïntegreerde leveranciers van optische netwerk-apparatuur.

De overname werd deze zomer al door Infinera aangekondigd. De deal moet de verwachte omzet van Infinera sterk verhogen en het klantenbestand uitbreiden. Negen van de tien grootste netwerkoperatoren ter wereld en de zes grootste internet-contentproviders komen op de klantenlijst van de nieuwe combinatie.  

De overname van Coriant laat het personeelsbestand van Infinera aangroeien met meer dan 2100 mensen. Infinera krijgt zo ook toegang tot 1600 patenten en de ruim zeshonderd wereldwijde klanten van Coriant.

‘Dit is een spannende dag voor Infinera’, zegt ceo Tom Fallon. ‘De overname van Coriant is een belangrijke mijlpaal, die de scope van onze verticale integratiestrategie uitbreidt met een krachtige suite van packet optical-oplossingen. De overname versterkt onmiddellijk ons vermogen om onze wereldwijde klanten te bedienen en versnelt de levering van de innovatieve oplossingen die onze klanten vragen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-02T17:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.