Flinke omzetgroei Ordina in België en Luxemburg

Ict-bedrijf maakt cijfers over het derde kwartaal van 2018 bekend

ETTU wint Ondernemersprijs Midden Holland 2017

Ordina kan terugkijken op een uitstekend derde kwartaal. De ict-dienstverlener noteert 86,5 miljoen euro omzet in de boeken, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar (81,2 miljoen). Steeg de omzet in Nederland deze periode met 1,4 procent, in België/Luxemburg kwam dat percentage uit op 21,4.

Jo Maes, ceo Ordina, laat in een reactie op de resultaten weten dat de omzet in Nederland met name in de overheidsmarkt sterk toenam. ‘De Digitale Agenda van de overheid vertaalt zich meer en meer in concrete activiteiten, als lokale speler is Ordina een logische partner bij de uitvoering daarvan.

In België/Luxemburg ging het nog meer voor de wind en was sprake van een dubbelcijferige omzetgroei: van 20,6 miljoen in Q3 2017 naar 25,1 miljoen in Q3 2018, een stijging van 21,4 procent. Ter vergelijk: de Nederlandse cijfers laten een stijging zien van 1,4 procent naar 61,4 miljoen (was 60,6 miljoen in Q3 2017).

Ordina België/Luxemburg boekte goede voortgang in de financiële dienstverlening en groeit gestaag door in de industriemarkt. In de zorg werpen de inspanningen in de farmaceutische sector vruchten af.

Verder is het aantal eigen medewerkers in het derde kwartaal voor het eerst in geruime tijd gestegen. Dat vindt Maes zonder meer goed nieuws. ‘In de huidige markt, waarin de vraag naar it-dienstverlening groot is, is een toename van het aantal eigen medewerkers van groot belang. In de afgelopen kwartalen bleef het aantal medewerkers min of meer gelijk, in het derde kwartaal zagen we een groei met dertig directe medewerkers. Ordina zet onverkort in op het behoud en de werving.’


Over Ordina

"In 2017 behaalde Ordina een omzet van 345 miljoen euro"

Met circa 2,650 medewerkers (en met vestigingen in Nieuwegein en Mechelen) is het in 1973 opgerichte Ordina een grote ict-dienstverlener in de Benelux. In 2017 behaalde Ordina een omzet van 345 miljoen euro.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-01T14:58:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.