Econocom-oprichter keert terug als ceo

Nauwelijks acht maanden nadat zijn zoon Robert de koppositie had ingenomen, neemt Econocom-oprichter Jean-Louis Bouchard opnieuw het ceo-schap van het bedrijf in handen. Econocom moest eerder dit jaar tegenvallende winstcijfers en een dure herstructurering bekendmaken.

De 75-jarige Jean-Louis Bouchard moet Econocom opnieuw op koers krijgen nadat het bedrijf er een turbulent 2018 op heeft zitten, met een leasedivisie die ondermaats presteert en contracten die vertragingen oplopen. De kostenbesparingsoperatie van Robert Bouchard gaat voor vader Jean-Louis blijkbaar niet ver genoeg, want hij schuift zijn zoon, samen met cfo David Krieff, aan de kant. ‘Met de volledige goedkeuring van Robert en het bestuur zijn mijn prioriteiten duidelijk: het behalen van onze jaarlijkse doelstellingen voor 2018 en het voorbereiden van een nieuwe ontwikkelingsfase voor Econocom Group’, zo stelt Bouchard senior in een persbericht.

Midden maart kwam Robert Bouchard aan het hoofd van Econocom te staan om het volgende vijfjarenplan uit te voeren. Het bedrijf had zichzelf opgelegd om tegen 2022 de winst te verdubbelen.

Voor beleggers die het Econocom-aandeel volgen, komt de het afzetten van Robert Bouchard allicht niet als een enorme verrassing. Op een jaar tijd is de beurskoers van het bedrijf meer dan gehalveerd.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T10:17:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.