HPE lijft big data-specialist BlueData in

Hewlett Packard Enterprise gaat de Californische big data-specialist BlueData overnemen. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. HPE wil zo inspelen op de trend waarbij bedrijven steeds meer data gaan inzetten om inzichten te verwerven. Het overnamebedrag wordt niet meegedeeld.

BlueData is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat in 2012 werd opgericht. Hun softwareplatform gebruikt containertechnologie om eenvoudig en kostenefficiënt machine learning en big data-analyses op grote hoeveelheden gegevens te kunnen loslaten.

‘BlueData heeft een innovatieve en effectieve oplossing voor alle pijnpunten waarmee bedrijven geconfronteerd worden als ze ai en big data willen uitrollen en implementeren’, zegt Milan Shetti, topman van de Storage and Big Data Global Business Unit bij HPE. ‘Het toevoegen van BlueData’s software-platform aan HPE’s Apollo-systemen en professionele diensten, is in lijn met onze ‘data first’-strategie en laat onze klanten toe om inzichten halen uit data, of deze nu on premise staat, in de cloud of in een hybride architectuur.’

Uit een analyse van IDC blijkt dat de totale markt voor ai en big data tegen 2020 zowat 160 miljard dollar zal waard zijn. De vraag naar oplossingen om snel en eenvoudig data te kunnen inzetten om bedrijfsbeslissingen te funderen, neemt dan ook snel toe.

De overname van BlueData door HPE zal vermoedelijk afgerond zijn tegen 31 januari volgend jaar, het einde van HPE’s eerste fiscale kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-27T16:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.