Omzet KMPG groeit bijna tien procent in België

KPMG sluit zijn fiscaal jaar 2018 in België af met een omzet van 182,6 miljoen euro, een groei van 9,4 procent ten opzichte van vorig jaar. De dienstverlener zegt volop te investeren in technologie, mensen en mobiliteit om haar duurzame groei te verankeren.

KPMG zet hard in op de digitale transitie en de snel veranderende marktomstandigheden voor bedrijven.  ‘De economie is volop in transitie en dit gebeurt in een razendsnel tempo’, zegt ceo Koen Maerevoet. ‘In onze dienstverlening naar klanten toe spelen we daar vol op in.’

Maerevoet ziet potentie in het gebruik van data en analytics. ‘De auditpraktijk kan volop gebruik maken van deze toepassingen. Data-analyse zal ertoe leiden dat we realtime – in plaats van met steekproeven – kunnen auditen, wat de snelheid en de nauwkeurigheid ten goede komt”.

Ook bij adviesverlening en fiscaliteit staan digitalisering centraal. Maerevoet: ‘Op Europees vlak wordt er momenteel gewerkt aan een digitale dienstenbelasting, wat onze techbedrijven voor nieuwe uitdagingen stelt inzake fiscaliteit. Daarnaast integreren we volledig onze adviesdiensten, aangezien technologische dienstverlening vandaag niet meer is los te koppelen van bijvoorbeeld managementconsulting, risicomanagement of adviesverlening bij fusies en overnames, maar er integraal deel van uitmaakt.’

KPMG investeert naast technologie ook volop in zijn personeel. Dit jaar werden meer dan driehonderd medewerkers aangeworven, zodat het bedrijf in België nu ongeveer 1.350 man telt. ‘Naast de klassieke profielen – juristen, economisten, fiscalisten - trekken we ook meer personeel met een specifieke achtergrond in bijvoorbeeld it aan, of – omwille van Brexit - experts in douanewetgeving’, legt Maervoet uit. Ook volgend jaar wil KPMG zijn personeelsbestand blijven versterken, met zowel schoolverlaters als meer ervaren profielen.

KPMG wil de groei duurzaam verankeren. ‘Onze nieuwe kantoren op Brussels Airport en Antwerpen-Berchem en ons flexibele mobiliteitsplan – waarmee we onze medewerkers motiveren om alternatieve vervoersmiddelen aan te wenden – werpen vruchten af. Deze ingeslagen weg willen we verder bewandelen’, besluit de topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T11:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.