Econocom-oprichter koopt aandelen zoon terug

Jean-Louis Bouchard, de oprichter en eigenaar van de beursgenoteerde it-dienstengroep Econocom, heeft zeven miljoen aandelen die hij begin dit jaar verkocht aan zijn zoon Robert teruggekocht. Dat meldt De Tijd. Daarmee lijkt de positie van Robert aan de top van het bedrijf een afgelopen zaak.

In november van dit jaar werd al bekend dat Jean-Louis Bouchard opnieuw ceo werd van Econocom, nauwelijks acht maanden nadat Robert de fakkel van hem had overgenomen. De tegenvallende cijfers van het bedrijf en dito beurskoers zaten daar voor veel tussen. Ook een dure herstructurering en kostenbesparingsoperatie ging volgens de Econocom-oprichter niet ver genoeg.

Nu koopt Jean-Louis ook zeven miljoen aandelen terug over die hij aan zijn zoon had verkocht. Vader Bouchard kreeg voor de aandelen zes euro per stuk. Aan die prijs koopt hij ze ook weer terug. Sinds de aankoop is de koers van Econocom met ongeveer de helft gezakt, naar iets meer dan drie euro.

Robert Bouchard is nog steeds bestuurder en vicevoorzitter van de raad van bestuur van Econocom. Jean-Louis (die 37 procent van het papier controleert) combineert het ceo-schap met het voorzitterschap van die raad.

Bouchard senior zou nu een ‘nieuwe fase’ voor Econocom voorbereiden. Aangezien er geen familiale opvolger meer is voor de 76-jarige oprichter zou een verkoop van het bedrijf volgens analisten tot de mogelijkheden behoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-21T16:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.