Larry Ellison neemt zitting in het bestuur van Tesla

Larry

Oracle-oprichter Larry Ellison gaat in het bestuur zetelen van autofabrikant Tesla. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De 74-jarige Ellison treedt toe tot Tesla als uitvloeisel van het onderzoek dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC naar topman Elon Musk instelde.

Tesla was verplicht om twee onafhankelijke bestuurders aan te duiden, nadat het een overeenkomst sloot met de SEC eerder dit jaar. De beurswaakhond had het bedrijf onder de loep genomen omdat topman Elon Musk ‘valse en misleidende’ tweets over zijn bedrijf de wereld in had gestuurd. Daarin liet hij volkomen onverwacht weten dat hij Tesla van de beurs zou halen.

Naast Ellison treedt ook Kathleen Wilson-Thompson toe tot het bestuur van Tesla. Zij is een topvrouw bij supermarktketen Walgreens. Als deel van de schikking was Tesla ook verplicht om een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur te kiezen. In november werd daarvoor raadslid Robyn Denholm aangeduid. Tot drie jaar geleden hield Musk zelf nog die positie aan.

De intrede van Ellison moet een antwoord bieden op de vaak gehoorde kritiek dat het bestuur bij Tesla zwak is en te veel uit initimi van Musk bestaat. Nochtans heeft ook Ellison al aangegeven dat hij een goede vriend is van Musk. Hij bezit eveneens drie miljoen aandelen in Tesla en daarmee is het zijn tweede grootste investering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-31T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.