Staking bij CommScope blijft aanslepen

Vakbond werk neergelegd

Bij de Belgische vestiging van het telecombedrijf CommScope in Kessel-Lo heerst al meer dan twee weken sociale onrust. Volgens de vakbond ACV is een van haar leden ontslagen vanwege vakbondswerk. De directie zegt van de man af te willen wegens beledigend gedrag op de werkvloer.

Het conflict begint als in december van vorig jaar bij CommScope de hoofdafgevaardigde van de vakbond ACV zijn ontslag krijgt. Volgens de directie is er bij de preventiedienst van het bedrijf een klacht over de man binnengekomen wegens beledigend gedrag op de werkvloer. De vakbond zelf ontkent het bestaan van zo’n klacht. Zij stelt dat hij ontslagen is vanwege het uitoefenen van zijn vakbondsmandaat.

Daarop breekt een spontane staking uit bij CommScope en ligt de productie er zo goed als stil. Een bemiddelingsgesprek vlak voor de feestdagen gaat niet door. Aanvankelijk wil CommScope ook niet dat de betrokken werknemer aan de onderhandelingstafel zit, maar die eis zou nu van tafel zijn. Daarmee kan deze namiddag, voor het eerst sinds de staking, het gesprek opgestart worden.

CommScope is een Amerikaanse fabrikant van telecomapparatuur die wereldwijd meer dan 20.000 werknemers telt en in 2017 een omzet van zo’n 4,5 miljard dollar draait. In de vestiging in Kessel-Lo zijn 560 personen werkzaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-07T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.