Verschuivingen aan de top van Mediagenix

Mediagenix ceo en EMEA-MD

Jef Vandecruys (l) en Filip Descamps.

Filip Descamps volgt Dirk Debraekeleer op als nieuwe ceo van Mediagenix, het Belgische softwarehuis dat beheersystemen voor media-content bouwt. Daarnaast vervoegt ook Jef Vandecruys de rangen als managing director van de regio EMEA.

Filip Descamps neemt bij Mediagenix de globale managementtaken over van Dirk Debraekeleer. Om de overgang vlot te laten verlopen, zullen Descamps en Debraekeleer de eerste maanden nauw samenwerken. Descamps werkte zestien jaar lang bij Microsoft, waar hij ervaring opbouwde in sales en salesmanagement en vervolgens internationale managementfuncties vervulde. Daarvoor werkte hij in verschillende functies voor een systeemintegrator.

De positie van managing director voor de EMEA-businessunit wordt ingevuld door Jef Vandecruys. Vandecruys werkte in 2005 mee aan de opstart van Belgacom TV, waarna hij zeven jaar bij Anheuser-Busch InBev aan de slag was, als global director digital marketing en met een rol binnen global procurement. De voorbije vijf jaar was Vandecruys coo van Zappware, gespecialiseerd in oplossingen voor digitale tv.

De softwareoplossing Whats'on van Mediagenix wordt ingezet door meer dan honderd klanten wereldwijd, waaronder Disney, Viacom, BBC, UKTV, Medialaan, VRT en de RTBF. De tool wordt gebruikt voor het beheer van hun contentdistributie.

‘Onze groei vertaalt zich niet enkel in het aantal klanten. Ook het aantal werknemers is de laatste jaren enorm toegenomen. Mediagenix rekruteerde dit jaar al vijftig werknemers om de internationale groei bij te houden. In minder dan vijf jaar is het aantal werknemers verdubbeld. De teller staat nu op meer dan tweehonderd werknemers en in totaal 25 nationaliteiten’, zegt Dirk Debraekeleer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-08T10:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.