Sofradir en Ulis stoppen 150 miljoen in nano-programma

infrarood

Het Franse Sofradir en zijn dochtermaatschappij Ulis gaan tot 2022 zo’n 150 miljoen euro investeren in het Nano 2022-initiatief. Dat maakt deel uit van het grote, Europese IPCEI—project dat 1,75 miljard voorziet voor onderzoek en ontwikkeling naar micro-electronica.

IPCEI (Important Project of Common European Interests) is een project dat eind vorig jaar werd goedgekeurd en waaraan Frankrijk, Duitsland, Italië en het V.K. participeren. Een onderdeel daarvan is Nano 2022, dat door Frankrijk wordt opgezet. Dat project moet specifiek ontwikkelingen in nanotechnologie ondersteunen, een markt die door de deelnemende landen als strategisch belangrijk wordt bestempeld. Ook de regionale overheid van Auvergnes-Rhone-Alpes, waar Sofradir zijn hoofdkwartier heeft, doet een duit in het zakje: 35 miljoen euro.

Sofradire en Ulis maken infraroodsensoren die onder meer gebruikt worden in ruimtevaart, predictive maintenance (voorspellend onderhoud) en defensie. Sofradir concentreert zich op nieuwe sensoren voor ruimtevaart en drones. Dochtermaatschappij Ulis staat in voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie sensoren voor onder andere slimme gebouwen en autonome auto’s. 

Ook andere Franse bedrijven als STMicroelectronics en Soitec doen mee aan het Nano 2022-programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-22T11:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.