EU financiert digitale opleiding van studenten

De Europese Commissie heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen om de digitale vaardigheden van studenten-stagiairs aan te scherpen: de Digital Opportunity Traineeships. Hierbij neemt Europa een deel van de levenskosten van internationale studenten voor zijn rekening die bij bedrijven traineeships volgen.

De EU-trainees ontvangen een vergoeding van maximaal vijfhonderd euro per maand, naar rato van de levensstandaard van het land waarin de deelnemende bedrijven zijn gevestigd. De bedrijven worden aangemoedigd dit bedrag aan te vullen zodat de trainees gedurende hun opleiding financieel zelfstandig zijn. Het initiatief kent lage administratieve lasten voor de bedrijven.

Tussen 2018 en 2020 moeten op die manier zesduizend studenten in verschillende Europese landen hun digitale vaardigheden verbeteren door praktijkervaring. De trainingen duren twee tot twaalf maanden. De bedrijven van hun kant krijgen zo toegang tot een pool van mogelijke toekomstige werknemers. Meer dan veertig procent van de bedrijven in Europa die op zoek is naar ict-specialisten, heeft problemen om die vacatures ingevuld te krijgen.

De eerste trainingen van het programma zijn gestart in juni vorig jaar, het hele project wordt gefinancierd door het Europese Horizon 2020-programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-29T10:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.