Meer omzet, minder winst voor Econocom

De it-dienstengroep Econcom heeft in 2018 acht procent meer omzet gedraaid, tot ruim 2,8 miljard euro. Daar hield het een recurrente operationele winst van 115 miljoen euro aan over. Vorig jaar was dat ruim 154 miljoen.

Zo’n 2,7 procent van de omzetgroei van Econocom was organisch, exclusief overnames dus. De afdelingen ‘Services’ en ‘Products & Solutions’ konden hogere cijfers rapporteren, maar ‘Technology Management & Financing’ ging er op achteruit. De winstcijfers profiteerden zeker in de tweede jaarhelft van ‘groei en een goede kostencontrole’, aldus het bedrijf.

Positief is ook dat Econocom zijn schulden kon afbouwen, van 279 miljoen tot 250 miljoen euro. ‘In de tweede helft van 2018, vooral naar het jaareinde toe, hebben de teams opmerkelijke inspanningen gedaan waardoor we onze doelschuldgraad ruimschoots behaald hebben en dus onze financiële en strategische speelruimte konden vergroten’, zegt ceo en voorzitter Jean-Louis Bouchard. ‘Econocom is klaar voor een nieuwe groeifase in de immer veranderende digitale markt.’

Voor 2019 mikt Econcom op een recurrente operationele winst van 128 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.