Orange neemt SecureData volledig over

samenwerking

De Britse beveiligingsspecialist SecureData is volledig overgenomen door telecomprovider Orange. De acquisitie past in de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity. Een overnamebedrag is niet meegedeeld.

SecureData is een cybersecurityserviceprovider in het Verenigd Koninkrijk. SensePost, de consulting tak van het bedrijf, houdt zich bezig met cybercriminaliteit, veiligheidsonderzoek en penetratietesten. Deze dochteronderneming kende sinds 2016 een jaarlijkse groei van ongeveer twintig procent en behaalde in 2018 een winst van vijftig miljoen euro.

SecureData heeft meer dan tweehonderd medewerkers in het V.K. en Zuid-Afrika. Voor Orange biedt de Britse thuisbasis van het bedrijf een belangrijke strategische toegangspoort naar de Europese markt. Orange beschikt al over een groot cyber-SOC (Security Operations Centre) in Groot-Brittannië, een van de negen wereldwijd.

‘SecureData heeft, net als Orange Cyberdefense, met succes de overstap gemaakt naar managed security services en deelt dezelfde passie voor Cyber’, zegt Hugues Foulon van Orange. ‘Met de ervaring van Michel Van Den Berghe (ceo van Orange Cyberdefense) gaan we samen een sterke commerciële strategie neerzetten. Cybersecurity is cruciaal voor de ontwikkeling van zowel grote als kleine bedrijven in een wereld die steeds digitaler wordt. We zijn ervan overtuigd dat de gecombineerde expertise van Orange Cyberdefense en SecureData ons in staat stelt de gegevens van onze klanten nog beter te beschermen.'
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-05T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.