3DExperience stuwt cijfers Dassault Systèmes

Het Franse Dassault Systèmes boekte over 2018 een omzetgroei van tien procent naar bijna 3,5 miljard euro. Vooral zijn 3DExperience-software deed het goed, met een recordaantal nieuwe contracten.

Opgesplitst naar activiteiten boekt Dassault nu 3,08 miljard euro omzet uit software en 395,6 miljoen uit services. De omzet uit software groeide met 11 procent, dankzij zijn 3DExperience-software. De nettowinst per aandeel steeg naar 1,10 euro. Er was veel groei in Azië, maar ook in Europa.

Dassault Systèmes specialiseert zich in software voor 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en product lifecycle management (plm). De markten waarin het bedrijf actief is, variëren van de luchtvaartindustrie tot de financiële dienstverlening, met in de Benelux een accent op de maakindustrie, hightech, life sciences en energiesector.

‘2018 was een bijzonder jaar dankzij een recordaantal grote 3DExperience-contracten en belangrijke beslissingen in onze kernmarkten luchtvaart, automotive en industriële uitrusting. Verder hebben wij het aanbod voor de mode-industrie versterkt met Centric PLM, voor cybersystemen met No Magic en voor productie-ERP met IQMS. Tot slot hebben we het jaar afgerond met een nieuwe mijlpaal, namelijk het eerste kwartaal met meer dan een miljard omzet, waardoor zowel de omzet als winst in 2018 met dubbele cijfers zijn gegroeid’, schrijft het bedrijf in een toelichting op de resultaten. het bedrijf verwacht dat ook voor 2019 3DExperience (dat ook als SaaS beschikbaar is) een belangrijke groeimotor zal zijn. Het bedrijf hoopt het jaar opnieuw met tien à elf procent omzetgroei af te sluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-11T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.