Insight zet recordresultaten over 2018 neer

De Amerikaanse ict-integrator Insight heeft in 2018 recordresultaten gedraaid. Zowel de winst als de omzet gingen er op vooruit. Toch moesten er in het laatste kwartaal van het jaar mindere cijfers bekendgemaakt worden, al lag dat vooral aan nieuwe boekhoudregels.

Voor het volledige jaar bedroeg de geconsolideerde netto-omzet van Insight 7,1 miljard dollar. De jaar-op-jaarstijging van zes procent komt door een groei in diensten, waaronder de toename in de verkoop van cloud- en onderhoudsdiensten. De brutowinst steeg jaar op jaar met acht procent, de winst uit operationele activiteiten groeide met dertig procent.

In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de geconsolideerde netto-omzet 1,75 miljard dollar. De daling van twee procent is het gevolg van een lagere netto-omzet van software. Volgens het bedrijf is het een en ander ook te wijten aan de invoering van een nieuwe Amerikaanse methode van omzetverantwoording, de zogenaamde ASC 606-regels. De daling werd grotendeels gecompenseerd door een groei van de netto-omzet van cloud- en onderhoudsdiensten. De brutowinst steeg jaar op jaar met acht procent, de winst uit operationele activiteiten groeide met dertig procent.

In de Benelux maakte Insight, net als in de rest van Europa, een stevige eindsprint, met ook hier een groei met dubbele cijfers in het vierde kwartaal. ‘Waar er in eerdere jaren vooral over gesproken werd, hebben we in 2018 echt de verschuiving naar de cloud zien plaatsvinden’, zegt Frank Hoekstra, vicepresident Insight Benelux. ‘Dit heeft ons zeker geholpen om het aandeel dienstverlening van onze omzet verder te vergroten.’

Voor 2019 zal de nadruk nog meer komen te liggen op het positioneren van (managed) services en het begeleiden van de klanten bij hun digitale transformatie, zegt country manager Rogier Stolk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-18T11:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.